İzmir Şekerciler ve Pastacılar odası olarak sadece ülkemiz sınırlarında geçerli olan Milli eğitim onaylı Kalfalık-Ustalık belgelerine siz değerli üyelerimizin de talepleri doğrultusunda ek olarak Yurt dışında da geçerli olan aynı zamanda Avrupa yeterlilik belgesi adıyla da nitelendirdiğimiz” MYK”  belgelerinin teminini oda hizmeti olarak faaliyetlerimize ekledik. Bu belge esasında yaptığınız meslek dalında ki ustalığınızın hem yurt içi hem yurt dışında geçerli olmak üzere tüm resmi kanunlar ve kurallar çerçevesinde resmiyet kazanmış halidir. İleri ki dönemlerde devletimizin şuan üstünde çalıştığı yasa ile birlikte bu belgeyi pastacılık meslek dalında çalışabilmek için her kişinin temin etme zorunluluğu oluşacaktır. Sadece yurt dışında geçerlilikle kalmayıp bu belge yurt içinde de kullanımı son derece önem arz etmektedir. MYK belgesinin geçerlilik süresi 5 yıl olmakla beraber bu 5 yıl içerisinde 18 ay sigortalı çalıştığınızı alacağınız SGK dökümü ile ispatlamanız halinde belge geçerliliğini koruyacaktır. MYK belgesi temin edilmesi halinde aynı zamanda kalfalık-ustalık ve usta öğreticilik niteliklerini de kazanmış oluyorsunuz bu sebepten dolayı bu belgenin kullanılabilme alanları da genişletmekle beraber siz değerli üyelerimizin için büyük bir avantaj haline gelmesini sağlıyoruz.