İzmir Şekerciler ve Pastacılar odası olarak yürüttüğümüz proje kapsamında açtığımız pastacılık kursu okullarımız ile bu mesleğe yeni ustalar kazanımını arttırmayı hedeflemekteyiz. Okullarımızda değerli hocalarımızla beraber sadece iyi usta nasıl olur veya nasıl iyi pasta, baklava, hamurişleri, tatlı ve şeker yapımını öğretmeyi amaç edinmenin yanında nasıl iyi bir birey olunur olgusunu da geliştirmekteyiz. İyi usta olmak; disiplinli çalışmak, işe duyulan saygı ve mesleğimizin her an işe hazır olma olgusu içinde olması sebebiyle doğru orantılıdır.

Bayraklı ve Karabağlar bölgesinde devam etmekte olan kurslarımızla birlikte Bornova ve Karşıyaka bölgesinde de  kurslarımızı açmayı hedeflemekteyiz. Bayraklı’da Ali Osman Konakçı okulunda 18 Haziran 2018’de açtığımız ve halen devam etmekte olan 104 kursiyerimizin toplam 8 sınıf oluşturduğu bir eğitim modülü ile harika bir süreç geçirmekteyiz. Karabağlar bölgesinde ise Cumhuriyet Meslek Lisesi’nde faaliyette olan kursumuz aynı zamanda İşkur destekli olup kurs bitiminde iş istihdamı yarattığımız bir diğer kursumuzdur. Buradaki kursumuzun amacı bu meslek dalını öğrendikten sonra unutulmaya yüz tutmasını engellemenin önüne geçmek için değerli kursiyerlerimizi hemen kurs bitiminde işe yerleştirmektir ki bu sebeple de işleyen demir paslanmaz mantığıyla sektöre girmelerini ve oluşan iş açığını kapatmayı hedeflemekteyiz.